آموزش اسکیما (Schema Markup)

آموزش اسکیما
دسته‌بندی نشده

اگر به دنبال راهی برای جذب بازدیدکنندگان بیشتر از طریق جستجو هستید، نشانه‌گذاری schema می‌تواند به وب‌سایت شما کمک کند تا کلیک‌های بیشتری داشته باشد. در این مقاله به اصول اولیه اسکیما و اهمیت آن برای سئو می پردازیم. آموزش اسکیما شامل: آموزش پیدا کردن اسکیما رقیب، آموزش تولید اسکیما و… می باشد.


آموزش اسکیما (Schema Markup) | صفر تا صد در 5 دقیقه


.


اسکیما چیست؟ (schema markup)

اسکیما کدی است (میکروداده نیز نامیده می شود) که می توانید به HTML وب سایت خود اضافه کنید. این ریزداده به موتورهای جستجو کمک می کند تا محتوای شما را بهتر درک کنند و بتوانند نتایج دقیق و آموزنده تری را به جستجوگران برگردانند. اسکیما ها توضیحات دقیق تری را برای صفحات شما ایجاد می کنند که به آن “rich snippet” می گویند. rich snippet ها در صفحه نتایج موتور جستجو (SERP) ظاهر می شوند. در بخش بعدی جزئیات بیشتری را پوشش خواهیم داد. Schema.org همکاری بین بسیاری از موتورهای جستجوی مختلف از جمله گوگل، بینگ، یاندکس و یاهو است.


داده های ساختاری اسکیما چگونه کار می کند؟

اسکیما چیست
اسکیما چیست

داده‌های ساخت‌یافته شامل تطبیق نام‌ها و مقادیر است تا دسته‌بندی و فهرست‌بندی محتوای شما را برای موتورهای جستجو آسان‌تر کند. Microdata شکلی از داده های ساختار یافته است که با HTML5، پرکاربردترین زبان نشانه گذاری اصلی، کار می کند. Schema.org یا نشانه گذاری schema، مجموعه ای از تعاریف مورد توافق را برای برچسب های میکروداده ارائه می دهد.

دسته بندی نشانه گذاری Schema:

  • Creative work
  • Event
  • Medical entity
  • Organization
  • Person
  • Place

برای لیست کامل مقادیر و مواردی که می توانید با برچسب های schema علامت گذاری کنید، می توانید سلسله مراتب کامل را در Schema.org بیابید.  به زبان ساده، داده های اسکیما به گوگل و سایر موتورهای جستجو می گوید که محتوای یک صفحه وب در مورد چیست. گوگل می تواند این اطلاعات را به موتورهای جستجو منتقل کند و مرتبط ترین نتایج را به آنها نشان دهد.
جاستین آماتو، مدیر SEO در Tinuiti می گوید:

“ایجاد داده های ساختار یافته از سایتی به سایت دیگر بر اساس فرصت های نشانه گذاری دسته بندی schema متفاوت است.”

وب‌سایت‌های تجارت الکترونیک می‌توانند از محصول schema برای افزایش دید بیشتر با عوامل متمایزکننده product name, brands, descriptions, reviews, product images, price, availability. استفاده کنند. این امر دید بالاتری را در SERP ها برای نمایش واضح یک محصول خاص فراهم می کند.

نمونه محصول اسکیما برای تجارت الکترونیک
نمونه محصول اسکیما برای تجارت الکترونیک

تصویر بالا نمونه خوبی از یک سایت تجارت الکترونیک است که از محصول schema استفاده می کند و description, review rating, availability و price، را نشان می دهد.


تاثیر اسکیما روی سئو

وقتی از نشانه گذاری schema استفاده می کنید، گوگل به راحتی می تواند محتوای صفحه وب شما را درک کند. در نتیجه، صفحه وب شما ریچ اسنیپت می شود و می تواند به یک موجودیت در نمودار دانش Google تبدیل شود. و این گونه تاثیر خود را بر سئو سایت می گذارد.

ریچ اسنیپت (Rich snippets)

ریچ اسنیپت یک قطعه در نتیجه جستجوی گوگل است که اطلاعات اضافی را بین URL و توضیحات متا نشان می دهد. ریچ اسنیپت ها اغلب در recipes, reviews, و events ظاهر می شوند. به عنوان مثال، اگر “دستور پخت تاکو” را جستجو کنید، ممکن است این دو نتیجه را در SERP ببینید:

ریچ اسنیپت
ریچ اسنیپت

در این مثال، نتیجه اول یک Rich snippets را نشان می دهد. این شامل اطلاعاتی مانند recipe rating, cook time, و photo است.

اطلاعات موجود در ریچ اسنیپت ها اغلب از داده های ساختار یافته در HTML یک صفحه استخراج می شوند. هنگامی که آن داده های ساختاریافته را با اسکیما اضافه می کنید، احتمالاً وقتی صفحه وب شما در نتایج جستجو ظاهر می شود، Google قطعات Rich snippets را در SERP نمایش می دهد. ریچ اسنیپت‌ها جالب‌تر و جذاب‌تر از نتایج جستجوی معمولی هستند، بنابراین استفاده از Schema Markup می‌تواند به افزایش بازدید سایت و کلیک‌های جستجوی ارگانیک کمک کند.

Knowledge Graph
Knowledge Graph

منبع تصویر: Ahrefs

نشانه گذاری Schema همچنین یکی از منابع اصلی اطلاعات برای نمودار دانش گوگل است. نمودار دانش به گوگل کمک می کند تا سوالات جستجوی کاربران را بهتر درک کند. یکی از مزایای اصلی فهرست شدن در Google Knowledge Graph دریافت پنل دانش است، زمانی که افراد به طور خاص برند شما را جستجو می کنند. Google پنل‌های دانش را به‌عنوان <جعبه‌های اطلاعاتی> توصیف می‌کند. برای مثال، پنل دانش Tinuiti به شکل زیر است:

Google Knowledge Graph
Google Knowledge Graph

پنل های دانش راهی عالی برای ارائه تمامی اطلاعات برند شما به مخاطبانی است که در مورد شما سرچ کرده اند.

در حالی که هیچ مدرک قطعی وجود ندارد که نشان‌گذاری schema به طور ذاتی رتبه‌بندی شما را بهبود می‌بخشد، اما داده‌های ساختاریافته به جلب توجه بیشتر به محتوا و برند شما کمک می‌کند. از آنجایی که افراد بیشتری به صفحه وب شما کلیک می کنند، چه از طریق یک Rich snippets یا یک پنل دانش، Google متوجه خواهد شد که افراد روی سایت شما کلیک می کنند تا دیگران. این موضوع به گوگل می گوید که صفحه شما یک نتیجه مرتبط برای آن جستجوی خاص است، که به نوبه خود دید کلی برند شما را بهبود می بخشد. برای بهترین نتایج، تگ های نشانه گذاری schema مختلف را در صفحات مختلف امتحان کنید و ببینید که چگونه بر رتبه بندی و ترافیک جستجوی شما تأثیر می گذارد. برای تولید کد خود، از ویدئو آموزشی ابتدا صفحه استفاده کنید.

 

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها