جایگزین گوگل در ایران

جایگزین گوگل در ایران
دسته‌بندی نشده

آشنایی با موتورهای جستجوگر ایرانی

برنامه نویسان ایرانی نیز از چندین سال پیش شروع به ساخت موتورهای جستجوی فارسی کرده و در این زمینه موفق بوده اند. از مهم ترین ویژگی های موتورهای جستجوگر ایرانی، علاوه بر جستجوی قدرتمند و جامع، می توان به قابلیت های بهینه و بومی آن ها اشاره کرد که به دیگر کارهای روزمره کاربران سرعت می بخشد. به عنوان مثال، وجود مترجم آنلاین، بخش هایی برای اخبار لحظه ای یا قیمت روز طلا و ارز، ویژگی هایی است که موتورهای جستجوی جهانی ارائه نمی دهند که مختص موتورهای جستجوی ایرانی است و برای کاربران ایرانی بهینه شده است. سایت های جستجوگر ایرانی در شرایط مختلف با ثبات بالا و بدون وقفه و سرعت به کار خود ادامه می دهند و خدمات خود را ارائه می دهند. اگرچه کاربران ایرانی علاقه زیادی به استفاده از موتورهای جستجوی بزرگ و محبوبی مانند گوگل و یاهو دارند. با این حال هر از چند گاهی اخباری مبنی بر ایجاد یک موتور جستجوی اصیل ایرانی منتشر می شود. در این مقاله قصد داریم تعدادی از این موتورهای جستجوی داخلی را به شما معرفی کنیم. اگرچه هنوز راه زیادی تا جایگزینی این موتورهای جستجوی ایرانی در میان کاربران ایرانی به جای گوگل، باقی مانده است، اما آشنایی با آنها می تواند به تقویت موتور جستجوی بومی ایرانی کمک کند. همانطور که کشورهای روسیه، چین و کره جنوبی توانسته اند نمونه های موفق داخلی ارائه دهند که توانسته اند جای غول های جستجوگر مانند گوگل و یاهو را در این کشورها بگیرند.

جایگزین گوگل در ایران
جایگزین گوگل در ایران

جایگزین گوگل در ایران

۱- موتور جستجوی یوز

Yooz.ir

موتور جستجوی یوز
موتور جستجوی یوز

موتور جستجوی ایرانی یوز که برگرفته از نام ببر ایرانی است در سال 2010 تاسیس شد. این موتور جستجو با سر و صدای نسبتا خوب و تبلیغات و با سرمایه 2 میلیون دلاری شروع به کار کرد که بخشی از آن توسط دولت تامین می شود. به گفته مسئولان یوز، تاکنون بیش از یک میلیارد وب سایت ایرانی در این موتور جستجو ثبت شده است و برنامه ریزی های خوبی برای به دست آوردن 30 درصد از سهم جستجو در بین کاربران ایرانی انجام شده است. یوز خدمات خوبی را به زبان های فارسی ارائه می دهد، همچنین می توانید وبلاگ ها، تصاویر و اخبار را در این موتور جستجو، سرچ کنید. به عنوان مثال، سرویسی با کیفیت بالا برای جستجوی اخبار روزانه ارائه می دهد. کافی است کاربر به صفحه اصلی yooz.ir رفته و گزینه جستجوی «اخبار» را انتخاب کند، مطمئن باشید نتیجه باکیفیتی را مشاهده خواهید کرد. افراد به راحتی می توانند از یوز در جستجوهای فارسی خود استفاده کنند و تیم یوز تمام تلاش خود را برای جلب رضایت کاربران به کار گرفته است. جستجو در یوز هیچ هزینه ای ندارد، حتی اگر از نتیجه ای که می بینید راضی نباشید، می توانید نتایج گوگل و بینگ خود را در آنجا از طریق دکمه تعبیه شده در پایین صفحه جستجو مشاهده کنید. جستجو رایگان است، اما به افزایش کیفیت نتایج جستجو و توسعه این موتور جستجوی اصلی کمک می کند. شاید این مقاله نیز برای شما مفید باشد: E-A-T گوگل چیست؟

۲- موتور جستجوی ریسمون

Rismoon.com

موتور جستجوی ریسمون
موتور جستجوی ریسمون

موتور جستجوی ریسمون یک سایت جستجوی ایرانی بسیار ساده است که ادعا می کند اولین موتور جستجوی متن فارسی است که در سال 2004 با سرمایه گذاری خصوصی و بدون حمایت دولت راه اندازی شد و حدود یک سال است که یک نسخه آزمایش بوده است. این موتور جستجوی باستانی ایرانی با استفاده از قابلیتی به نام Zoom Search امکان جستجو در میان کلیدواژه های موضوعی خاص مانند شعر و ادبیات را می دهد. همچنین اطلاعات مربوط به ایران یا شماره تلفن 118 در این وب سایت جمع آوری شده است. اگر وارد این سایت شوید با کلمه BETA که مخفف حالت بتا است مواجه می شوید و ممکن است در حین کار با آن دچار مشکل شوید. Project Rismon به طور انحصاری توسط Radcom انجام می شود. قابلیت های کلی این سایت که توسط خود سایت و حامیانش نقل شده است (البته اکثر سایت های ایرانی هم این امکانات را ندارند و این یکی از اولین سایت هایی است که چنین امکاناتی دارد):

  • نمایه سازی اسناد و فایل ها در فرمت های Open Office، Text RTF، Microsoft Office، PDF و HTML با پشتیبانی کامل از زبان فارسی.
  • نمایه سازی جامع محتوای فارسی، به طوری که صفحات تولید شده با «کاف» و «یا العربیه» نیز به فارسی ایندکس شده و در نتایج جستجو ظاهر می شوند.
  • نمایه سازی وب سایت های دارای امنیت SSL، نمایه سازی اسناد و فایل ها در FTP سایت، و برنامه فهرست بندی مجدد.
  • از کش برای ذخیره اسناد و صفحات فهرست شده استفاده کنید.
  • امکان طبقه بندی وب سایت های نمایه شده و ارائه خدمات جستجو به عنوان وب سرویس برای وب سایت های پورتال وجود دارد.
  • امکان احراز هویت برای ورود به بخش های اینترانت که برای دسترسی به آنها نیاز به رمز عبور دارند.
  • پشتیبانی از کلمات توقف برای شناسایی کلمات یا عباراتی که نیازی به نمایش در نتیجه جستجو ندارند، مانند حروف اضافه (و)، (از)، (به)، …
    تحقیق منطقی در قالب گروه قیاسی و فصلی.
  • امکان استفاده از قابلیت های جستجوی پیشرفته مانند محدود کردن جستجو به موضوع مورد نظر و تعیین کلمات در نتیجه جستجو.
  • می توانید چندین نسخه از برنامه نمایه سازی را به طور همزمان اجرا کنید تا روند نمایه سازی را سرعت ببخشید.
  • می توانید از روش رتبه بندی نتایج جستجو استفاده کنید تا مرتبط ترین صفحات و اسناد رتبه بالاتری در خروجی جستجو داشته باشند.

و امکانات دیگری مانند نمایش تعداد کل نتایج یافت شده، محاسبه و نمایش زمان صرف شده برای جستجو و نمایش خلاصه ای از صفحه یا سندی که در نتیجه جستجو پیدا شده است. همچنین این سایت همانند سایت جسجو دارای قابلیت تبدیل تاریخ می باشد که می تواند تاریخ های تقویم شمسی و قمری را به یکدیگر تبدیل کند.

۳- موتور جستجوی سلام

Salam.ir

موتور جستجوی سلام
موتور جستجوی سلام

سلام یکی از بهترین و قدرتمندترین موتورهای جستجوی ایرانی است که با هوش مصنوعی موثر خود عبارت جستجو را در بزرگترین موتورهای جستجوی دنیا جستجو می کند و نتایج خود را در کمترین زمان ارائه می دهد. سلام، عبارت جستجو شده را از موتورهایی مانند google، bing، ask، blekko، yahoo، yandex، zal جستجو می کند و بهترین و مرتبط ترین پاسخ ها را نشان می دهد. این موتور جستجو توسط متخصصان شرکت بیان تولید شده است و از ویژگی های خاص زبان فارسی استفاده می کند به عنوان مثال در جستجوها سایت های فارسی بیشتری را پیشنهاد می کند و در صورت خطا در کلمات در جستجو آنها را اصلاح می کند. سلام هیچ گونه تبلیغات آزاردهنده یا صفحه پاپ آپی را نمایش نمی دهد و با مسدود کردن آن تجربه وبگردی دلپذیری را برای کاربران خود به ارمغان می آورد. سلام که توسط بیان (یک شرکت نرم افزاری که خدمات میزبانی و ایمیل را ارائه می دهد)، راه اندازی شده است. شاید این مقاله نیز برای شما مفید باشد: سئو صفحات PLP و PDP

۴ – موتور جستجوی پارسی‌جو

Parsijoo.ir

موتور جستجوی پارسی جو
موتور جستجوی پارسی جو

پارسیجو یکی دیگر از موتورهای جستجوی ایرانی است که به صورت آزمایشی در سال 2010 شروع به کار کرد و پس از ثبت بیش از یک میلیارد وب سایت فارسی در سال 2015 با نسخه کامل در دسترس کاربران قرار گرفت. در سال 1386 تحقیق و نظریه پردازی موتور جستجوی پارسی جو انجام شد. در سال 1380 علی محمد با جدیت بیشتری از این پروژه بازدید کرد. در سال 2008 این پروژه به صورت عملی و جدی تر آغاز شد. در 28 می 2009 اولین نسخه موتور جستجوی پارسی جو رونمایی شد. این نسخه که اولین نسخه پارسی جو بود توانست 1 میلیون سایت را پوشش دهد. این موتور جستجوی ایرانی در سال 2011 قابلیت جستجوی تصاویر را اضافه کرد که پیشرفت بسیار خوبی بود. نمایش اخبار در دسته بندی های مختلف به آن اضافه شده است. اخبار منتشر شده را می توانید در دسته بندی های مختلف مشاهده کنید. قیمت روز طلا، سکه و … نیز در صفحه اصلی این موتور ایرانی قابل مشاهده است. همچنین این موتور جستجو گزینه بسیار حرفه ای به نام کافه را اضافه کرده است. صاحبان مشاغل می توانند آدرس کسب و کار خود را در کافه ثبت کنند. این اطلاعات در پایگاه داده موتور جستجوی پارسی جو قرار داده شده است. همانطور که ثبت موقعیت مکانی شما در گوگل مپ تاثیر زیادی بر رتبه سایت شما داشته است، کافه نیز همین کار را می کند. این بدان معناست که در آینده ثبت نام سایت شما در کافه بخشی از سئوی محلی آن موتور جستجو خواهد بود. البته هنوز بسیاری از شرکت ها در کافه ثبت نام نکرده اند. اما در آینده ای نزدیک کافه ابزار بسیار خوبی برای یافتن کسب و کارهای مختلف در اطراف شما خواهد بود. با توجه به آماری که در مورد استفاده ایرانی ها از موتور جستجو، نتیجه این شد که این موتور جستجوی ایرانی نتوانست جایگاه خوبی در بین ایرانیان پیدا کند. به نظر شما ایرانی ها علاقه ای به پشتیبانی از فناوری ساخت ایران ندارند؟ در چند سال گذشته ایرانی ها علاقه زیادی به استفاده از محصولات داخلی نشان داده اند. اما این علاقه نسبت به محصولاتی مانند لباس، لوازم دیجیتال و… بوده است نه فناوری هایی مانند موتور. بسیاری از افرادی که از این موتور جستجو استفاده کرده اند و تجربیات خود را با دیگران به اشتراک گذاشته اند. تجربه با توجه به عبارات جستجو متفاوت بود. در برخی موارد کاربران اعلام کرده اند که نتیجه نمایش داده شده توسط موتور جستجوی پارسی جو در مورد عبارات جستجو شده به هیچ وجه با هدف آن مطابقت ندارد. اما کاربرانی نیز بودند که پس از جستجوی کلمه کلیدی توانستند لینک های مرتبط با عبارتی را که جستجو کرده بودند را بیابند. این نشان می دهد که موتور جستجوی پارسی جو هنوز به نقطه ای نرسیده است که بتواند کار اصلی یک موتور جستجو مانند گوگل را انجام دهد.

۵- موتور جستجوی جس‌جو

jasjoo.com

موتور جستجوی جس جو
موتور جستجوی جس جو

جس‌جو یک موتور جستجو و فهرست وب مستقل است که برای فارسی زبانان تولید شده و خدمات خود را بر اساس فرهنگ ایرانی بومی سازی کرده است. این خدمات در گروه های پژوهش، سرگرمی، کتابخانه، سلامت و خانواده به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار می گیرد. موتور جستجوی جس‌جو مانند سایر موتورهای جستجوی دنیا پایگاه داده منحصر به فرد خود را دارد و بر اساس الگوریتمی خاص، وب سایت ها را در هنگام جستجو رتبه بندی می کند. از ویژگی های مهم این موتور جستجو امکان جستجوی بین وب سایت ها و وبلاگ های فارسی و همچنین جستجو در کل وب می باشد. همچنین این وب سایت نرم افزار تحت وب را به گونه ای تولید و ارائه کرده است که کاربران فارسی زبان بتوانند به راحتی از آن استفاده کنند. در قسمت وب راهنمای جس جو می توانید لیستی از مکان ها و شرکت های ایرانی و لینک وب سایت ها و وبلاگ های فارسی زبان را مشاهده کنید.

۶- موتور جستجوی پارسیک

parseek.com

موتور جستجوی پارسیک
موتور جستجوی پارسیک

موتور جستجوی پارسیک در اردیبهشت 1380 با هدف ایجاد خدمات جستجو برای فارسی زبانان تاسیس شد. و در سال 2013 موفق به دریافت جایزه ذره بین طلایی شد. جایزه ذره بین طلایی چیست؟ ذره بین طلایی جایزه ای است که با بررسی وب سایت ها از نظر موتورهای جستجو و بهینه سازی موتورهای جستجو به وب سایت ها، موتورهای جستجو و دایرکتوری های ایرانی اعطا می شود. جایزه ذره بین طلایی به برندگانی با اهداف زیر تعلق می گیرد:

  • فهرست ها و موتورهای جستجوی ایرانی فعال تر و نوآورانه تر
  • تشویق وب سایت ها و افراد به استفاده از تکنیک های سئو
  • افزایش ضریب نفوذ وب سایت های ایرانی در اینترنت
  • قدردانی از سایت‌ها و افرادی که در برجسته کردن اهمیت «محتوای ارزشمند» نقش داشتند.

همچنین در بسیاری از مجلات و سایت های خبری مرتبط با فناوری اطلاعات به آن اشاره شده و از این وب سایت تمجید شده است که می توان به موارد زیر اشاره کرد. اکنون سؤال این است که آیا این سایت نتایج جستجوی خود را از بانک داده خود استخراج می کند؟ همه موتورهای جستجوی اصلی سرویسی به نام وب سرویس یا API ارائه می دهند. وب سرویس سرویسی است که برای به اشتراک گذاری اطلاعات بین دو وب سایت یا سرور استفاده می شود. موتورهای جستجو نیز از این سرویس برای ارائه جستجو در پایگاه داده خود به سایر سایت ها استفاده می کنند و به زبان ساده هر سایتی می تواند از قابلیت جستجوی این موتورهای جستجو در سایت خود استفاده کند. موتور جستجوی پارسیک نیز از این قابلیت برای جستجوی خود استفاده می کند و تمامی نتایج جستجو از موتور جستجوی دیگری به نام MSN که مرتبط با مایکروسافت است گرفته شده است. در بسیاری از مصاحبه ها و نظراتی که در مورد این سایت انجام شده، اشاره ای به استفاده آن از وب سرویس نشده است و در مواردی که کمتر به این موضوع اشاره شده است، این وب سرویس برای جستجوی بهتر در موارد فارسی بهینه شده است. انجام شده است. اما با کمی بررسی در این مورد متوجه می شویم که هیچ بهینه سازی انجام نشده است و نتایج جستجو کاملاً با نتایج موجود در MSN مطابقت دارد. گزینه جستجوی سایت فارسی در پارسک که می تواند به عنوان بهینه سازی جستجو در نظر گرفته شود، عمدتاً در وب سرویس قابل تنظیم است تا نتایج جستجو در سایت های فارسی اجرا شود و نیازی به تغییر ساختار برنامه اصلی نباشد.شاید این مقاله نیز برای شما مفید باشد: گوگل NLP چیست؟

۷- موتور جستجوی فایاب

fayab.com

موتور جستجوی فاریاب
موتور جستجوی فاریاب

آخرین سایت جستجوی ایرانی که می خواهیم معرفی کنیم فایاب نام دارد. فایاب یک وب سایت بسیار ساده است. امکان اصلی فقط جستجو است و امکان دیگری به نام پورتال خبری دارد که اخبار روز دنیا و ایران در آن قرار می گیرد و برای دسترسی به آن می توانید از این آدرس استفاده کنید: news.fayab.com. یکی از نقاط ضعف این سایت عدم امکان انتخاب رشته مورد نظر برای جستجو، تصاویر یا متن است. در جستجو، هم متن و هم تصاویر به طور همزمان برای شما جستجو می شوند و تصاویر در ستونی در سمت راست نمایش داده می شوند. همچنین تبلیغات زیادی در این سایت وجود دارد که کاربران را مرتکب اشتباهاتی می کند. البته اگر ظاهر سایت برایتان مهم است اصلا به این سایت مراجعه نکنید.

سایر سایت های جستجوی ایرانی

  • پایاب payab.com
  • پارس ایندکس parsindex.com
  • منیران moniran.com

 

5 3 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
6 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

هیچی جای گوگل رو نمیگره

هیچ کدوم در دسترس ام نیست که آخه

خدا نکنه گوگل فیلتر بشه